home eten voor een tientje.nl menu Bestewijnondereentientje.nl

Wijn apps

Lees hier meer over 3 gratis wijn apps

  • Vind goedkope wijnen
  • Lees feiten en nieuws over wijn

3 Gratis wijn apps. Kies de perfecte wijn!

Om je romantisch diner thuis te completeren heb je de lekkerste goedkope wijn nodig. Deze 3 gratis apps (uit de VS, Engelstalig) kunnen je helpen!

 

Vivino Wine Scanner

Er zijn een aantal apps waarmee je een wijn-etiket kunt scannen voor informatie over de wijn. De Vivino Wine Scanner app biedt de meest nuttige informatie wat ons betreft.

Nadat je een foto van een label neemt, geeft deze handige wijn app de gemiddelde waardering en prijs.

gratis wijn app

Je kunt zelfs de tekst van de wijnkaart in een restaurant scannen. Vivino geeft je de waardering en prijs, informatie over de druif die gebruikt wordt in betreffende wijnen, informatie over de wijnboer, de streek, en info over hoe deze scoort ten opzichte van andere wijnen. Ook kun je reviews lezen van andere Vivino gebruikers. En natuurlijk kun je je eigen waardering ingeven.

Ook handig: de wijnen die je in de loop van de tijd scant, worden opgeslagen in een My Wines lijst. Er bouwt zich een persoonlijk smaakprofiel op, specifiek voor jou.

Je kunt ook een feed starten, waar je je vrienden, die ook de app gebruiken, als wijnliefhebbers en professionals kunt volgen.

Tot slot is er een USA Top Lists sectie, die interessante wijn weetjes lijsten geeft zoals "Beste wijnen onder $20" en "5 wijnen van een klein wijnland ergens in de wereld."

Vivino Wine Scanner is beschikbaar voor iOS, Android en Windows Phone. 

WineRatings+

Als je behoefte hebt om de waarde van wijnen in een wijnkelder te kennen, zal de WineRatings+ app van Wine Spectator Magazine erg nuttig voor je zijn.

Deze wijn app biedt handige how-to artikelen en video's en interessante vintage wijn kaarten. Deze 2 items zijn gratis, samen met een nieuwsfeed van wijn-gerelateerde nieuwsartikelen. Als je je aanmeldt voor een maandelijks abonnement ($ 2,99, £ 2,29, AU $ 3,79) krijg je ook de Wine Spectator's ratings en reviews.

Wij vonden een aantal interessante how-to artikelen en video's over welke wijn je met welk gerecht kunt combineren.

Wine Spectator WineRatings+ is beschikbaar voor iOS en Android.Delectable

Delectable biedt dezelfde mogelijkheid om wijnetiketten te scannen als Vivino, en hoewel het veel minder informatie geeft dan Vivino over de wijnen die je scant, biedt het wel iets dat Vivino niet doet. Met Delectable kun je wijnen kopen in de VS, terwijl Vivino slechts de plaatsen in de buurt geeft.

Je kunt verder je wijn ervaringen en gedachten gemakkelijk en snel via deze wijn app delen via Facebook, Twitter en Instagram. Je kunt ook wijnen aanbevelen aan een vriend.

Beschikbaar voor iOS en Android.