home eten voor een tientje.nl menu Bestewijnondereentientje.nl

Wijn pomp

Handig voor je wijncollectie. Lees hier over de test van de wijn vacuum pomp.

  • Vind goedkope wijnen
  • Lees feiten en nieuws over wijn

Test: Wat is de beste vacuum pomp voor wijnflessen?

Het principe van een vacuümpompje voor wijn is duidelijk. Doordat de lucht uit de fles wordt getrokken, komt de wijn niet in aanraking met zuurstof, wordt het oxidatieproces van de wijn vertraagd, bederft de wijn minder snel en kun je nog een aantal dagen (later) van de wijn genieten

Wat is de beste wijn vacuum pomp? Bekijk hieronder de korte resultaten van de test van 3 wijn pompen.

De goedkoopste vacuum pomp voor wijn blijkt ook de beste te zijn!

 

VACUVIN wijnpomp

PRIJS: € 12,99 (goedkoopste!)

TE KOOP: vacuvin-voor-thuis.nl

CIJFER: 8+ (vanwege dat prima klikje als de lucht uit de fles is!)

In de volksmond worden alle vacuümpompjes voor wijn ‘Vacuvin’ genoemd, maar dat is dus een merknaam en er worden verschillende soorten pompjes onder die naam verkocht.

Bij deze pomp worden 2 wijnstoppen geleverd. Het verschil met de pomp van Le Creuset is dat deze een ‘vacuüm indicator’ heeft. Je hoort dus een klik op het moment dat de lucht uit de fles is. Zo pomp je niet te ver door.

 


 

LE CREUSET CREWPULL WA-137 wijnpomp

PRIJS: € 16,90

TE KOOP: Gadgethouse.nl

CIJFER: 8

Bij dit model worden 3 rubberen wijnstoppen geleverd, waarvan ik er eentje op de fles draai. Ik zet de pomp op de hals en pomp de lucht uit de fles. Ik voel al snel weerstand, het teken dat de lucht uit de fles is.

 


 

SCREWPULL WIJNPOMP

PRIJS: € 29,90

TE KOOP: wijnglazenstore.nl

CIJFER: 8- (vanwege de prijs)

De duurste van de drie. Er zijn 3 wijnstoppers bijgeleverd. Het principe is hetzelfde als de andere twee. Stop erop, net zolang pompen tot je weerstand voelt, klaar. En ook het resultaat nadat de fles 3 dagen later opengaat, is hetzelfde: lekker wijntje, niks mis mee.

 


 

En wat gebeurt er met de wijn als je 3 dagen gewoon de kurk laat zitten na openen?

En dan is het tijd om de wijn te testen die 3 dagen gewoon is afgesloten met een kurk. Er is verschil. De wijn is beduidend zuurder en scherper van smaak en zou het als wijnazijn niet slecht doen. Conclusie: het aanschaffen van een van de drie geteste wijnpompen is een goede investering.