home eten voor een tientje.nl menu Bestewijnondereentientje.nl

Beste goedkope wijn

Wat is de beste goedkope Gouden Award wijn? Het is een Chianti, verkrijgbaar bij de Lidl... Lees hier verder!

  • Vind nieuws over de allerbeste goedkope prijswijnen
  • Lees feiten en nieuws over wijn

Beste goedkope Gouden Award wijn

Fortezza Dei Colli Chianti Classico ReservaFortezza Dei Colli Chianti Classico Reserva

Fortezza Dei Colli Chianti Classico Reserva

 

Een fles Chianti van de Lidl heeft op de International Wine Challenge 2017 een gouden award gekregen. Dit is de goedkoopste wijn van een set wijnen die goud wonnen.

Op de uitreiking werden in totaal 14 gouden awards verdeeld. Eén daarvan was voor de ‘Fortezza Dei Colli Chianti Classico Reserva’ van de Lidl, die te koop is voor slechts 5.99 euro.

Deze mooie Chianti was de goedkoopste fles die een gouden award kreeg, andere flessen in dezelfde categorie gingen tot 35 en zelfs 50 euro.

 

Andere beste prijswijnen

 

De  mousserende wijn Crémant de Bourgogne Blanc NV van Lidl

 

 

lidl wijn topper Crémant de Bourgogne Blanc NV, zilveren medaille, Bourgogne AOP

Het is niet de eerste keer dat Lidl in de prijzen valt, in juni 2017 kreeg de wijn Crémant de Bourgogne Blanc NV van budgetsupermarkt Lidl op de International Wine & Spirit Competition een zogeheten Silver Outstanding-award.

De mousserende wijn, die ca. € 6,99 kost, kreeg een score tussen de 86 en 89,9.

Hier online bij Lidl bestellen

Dat is even goed als de Veuve Clicquot 2008 Vintage champagne waar je € 56 voor neer moet tellen.

Volgens de jury is de Crémant de Bourgogne Blanc NV van Lidl ‘droog maar toch rijk, met een intrigerend aroma van fruit en een goed gedefinieerde zuurheid’.

In subtiel goudgeel schittert deze verfrissende, droge mousserende wijn in het glas. Het bouquet is veelzijdig met tonen van rijpe appel, peren, hooi, acaciabloesem en een vleug brioche. Hij is heerlijk zacht met een verleidelijke, fijne tinteling in de mond. De kruidige aroma's en vriendelijke zuren in de afdronk zorgen voor een harmonieus geheel. De perfecte bubbel voor speciale momenten.

 

 

 

 

Exquisite Collection Côtes De Provence 2016

aldi wijn topper Exquisite Collection Côtes De Provence 2016, 6 zilveren medailles

Een maand eerder werd ook de Exquisite Collection Côtes De Provence, een rosé van supermarktketen Aldi, bekroond met zes zilveren medailles op de International Wine Challenge.

De frisse en fruitige wijn op basis van Grenache, Cinsault en Syrah druiven wordt geproduceerd bij Jules Wines in de Provence. Met een prijskaartje van 8 euro en alcoholpercentage van 13 procent vormt hij een ‘goedkoop en licht’ zomeraperitief.

De smaak van de roséwijn, met ondertonen van aardbei en wit fruit en de nodige kruidige toets, zou de jury het meest overtuigd hebben.

De jury rook aan de rosé, draaide het rond in het glas, proefde nippend met een beetje lucht en ontdekte ondertonen van aardbei en wit fruit met een kruidige noot. Het oordeel: ongekend lekker, en perfect voor bij een lichte maaltijd als salade of vis! Ga je ‘m proeven?