home eten voor een tientje.nl menu Bestewijnondereentientje.nl

De 3 beste acoholvrije halal wijn keuzes

Wat zijn de 3 beste alcoholvrije wijnen? Lees hier verder wat de aanraders zijn, voor als je minder alcohol wilt gebruiken. Doordat ze geen sporen van alcohol hebben, zijn deze wijnen halal.


Beste alcoholvrije halal wijn

De NOLO-trend (No or Low Alcohol) is al een tijdje populair. Mensen gaan steeds bewust om met eten en drinken en het vermijden van teveel alcolhol is een duidelijke trend.

"Het is tegenwoordig stoerder om te zeggen dat je een week niet hebt gedronken, dan dat je een kater hebt", vertelt horecatrendwatcher Vincent van Dijk. "Alcohol zal de komende jaren steeds meer worden gezien als het nieuwe roken."

Niet dat we de wijn en het bier helemaal laten staan, we kiezen steeds vaker voor de alcoholvrije variant. Zo bleek uit onderzoek dat in 2018 flink meer alcoholvrije wijnen en bieren werden verkocht in de supermarkt.

Vooral alcoholvrije wijn is in opkomst. Daar zijn Nederlanders maar liefst 37 procent meer van gaan drinken.

Alcoholvrije wijn wordt op dezelfde manier gemaakt als normale wijnen en vervolgens wordt de alcohol eruit gefilterd. Die technieken worden steeds beter en dus groeit het kwalitatieve aanbod, vertelt sommelier Wiljan Dorrepaal.

Hoe weet je of je een goede alcoholvrije wijn te pakken hebt? "Net zoals bij gewone wijn", zegt Dorrepaal. "Een bizar lage prijs is vaak een teken dat de wijn van mindere kwaliteit is. Aan een goede kwaliteit hangt nu eenmaal ook een hoger prijskaartje."

 

De top 3 alcoholvrije wijnen

  1. Aldea - "Fruitige, frivole wijnen uit Spanje. Hun red tempranillo is één van de beste alcoholvrije rode wijnen van het moment."

  2. Eisberg - "Zowel de sauvignon blanc als chardonnay is krachtig en vol. Allebei aanraders."

  3. Lussory - "Dit Spaanse wijnmerk biedt de meest droge en frisse wijnen van dit lijstje aan. Doordat ze geen sporen van alcohol hebben, zijn alle wijnen halal."

 

Bekijk hier de hele lijst van beste supermarktwijnen met minimaal 8,5 punten.