home eten voor een tientje.nl menu Bestewijnondereentientje.nl

De 3 beste acoholvrije halal wijn keuzes

Wat zijn de 3 beste alcoholvrije wijnen? Lees hier verder wat de aanraders zijn, voor als je minder alcohol wilt gebruiken. Doordat ze geen sporen van alcohol hebben, zijn deze wijnen halal.


Beste alcoholvrije halal wijn

De NOLO-trend (No or Low Alcohol) is al een tijdje populair. Mensen gaan steeds bewust om met eten en drinken en het vermijden van teveel alcolhol is een duidelijke trend.

"Het is tegenwoordig stoerder om te zeggen dat je een week niet hebt gedronken, dan dat je een kater hebt", vertelt horecatrendwatcher Vincent van Dijk. "Alcohol zal de komende jaren steeds meer worden gezien als het nieuwe roken."

Niet dat we de wijn en het bier helemaal laten staan, we kiezen steeds vaker voor de alcoholvrije variant. Zo bleek uit onderzoek dat in 2019 maar liefst 10% meer alcoholvrije wijnen en bieren werden verkocht in de supermarkt. Als gevolg daarvan breidden supermarkten hun assortimenten verder uit en zagen importeurs van alcoholvrije wijn hun omzet toenemen, met een piek rond de feestdagen. Fabrikanten spelen hier gretig op in: er kwamen in 2019 vier keer zoveel nieuwe alcoholvrije wijnen de Europese markt.

Oorzaak van de toenemende populariteit: we drinken met zijn allen steeds minder alcohol. De afgelopen tien jaar nam de alcoholconsumptie met 10 procent af. Tegelijkertijd houden we behoefte aan een gezonder en feestelijk alternatief, ook op andere momenten in het jaar.

Vooral alcoholvrije wijn is in opkomst. Daar zijn Nederlanders maar liefst 37 procent meer van gaan drinken. Ze worden steeds beter, en gewilder.

Hoe weet je of je een goede alcoholvrije wijn te pakken hebt? "Net zoals bij gewone wijn", zegt Dorrepaal. "Een bizar lage prijs is vaak een teken dat de wijn van mindere kwaliteit is. Aan een goede kwaliteit hangt nu eenmaal ook een hoger prijskaartje."

 

Beste alcoholvrije wijnen

 • Kolonne Null Riesling 2020 < 0,5%

  DUITSLAND

  cijfer:8+

  De rode blies me weg, zo goed. De witte riesling overtuigt ook met typisch riesling-petrolletje en heerlijke appel-limoenspritz waarvan u gaat smakken. Vol, rijp, fris, lang – het blijft maar geven. En de flessen van Kolonne Null zijn nog mooi ook. (Probeer ook hun rosé.)

  € 9,95 o.a. bij naaktedruiven.nl

 •  


 • Thomson & Scott Noughty organic sparkling rosé < 0,5%

  SPANJE

  cijfer:8+

  De eerste acceptabele alcoholvrije wijnen waren die met bubbels. Door al dat gebruis vielen de rare smaakjes niet op, en er zijn veel goede in omloop. Noughty legt de lat weer wat hoger: hint in de neus naar champagne. Heeft ook de zuren van champagne. En door z’n fijne ‘mousse’ daadwerkelijk elegant.

  MOUSSEREND € 9,95 bij Gall.nl

 •  


 • Lautus Savvy Red < 0,5%

  ZUID-AFRIKA

  cijfer:8

  Voor als u van gerijpt rood met rokerigheid houdt. Mooie schone basiswijn van shiraz, cabernet sauvignon en pinotage met een jaar houtrijping. Beetje dun maar met mooie zuren. Lonkt naar de real deal.

  € 7,95 o.a. bij Wijnadvies.nl

 •  


 • L’Arjolle Equilibre Zéro merlot grenache 0,0%

  FRANKRIJK

  cijfer:7,5

  Lekkere textuur, die direct aan ‘echte’ wijn doet denken. Ik ging er automatisch heel professioneel van slurpen. Een echte allemansvriend met simpele maar eerlijke braam en bes en een kek tabaksafdronkje.

  € 8,95 o.a. bij Vindict.nl

 •  


 • Cognato Red 0,5%

  ZUID-AFRIKA

  cijfer:7,5

  Typisch Zuid-Afrikaanse smokey red. Rode appels, kittige besjes en genoeg ‘oomph’ om er met plezier nog een glas van in te schenken. Lekker bij iets geroosterds.

  € 7,99 bij Nixennix.com

 •  


 • Cognato White 0,5%

  ZUID-AFRIKA

  cijfer:7,5

  Goede droge witte, voor als u minder houdt van geparfumeerd en bloemig zoals riesling. Neem dan deze Zuid- Afrikaanse keurigerd, doet u op een feestje elke BOP (Bewust Onbeschonken Persoon) een plezier mee.

  € 7,99 bij Nixennix.com

 •  


 • Cero Chardonnay 0,0%

  VERENIGDE STATEN

  cijfer:7+

  Liefhebbers van houtgerijpte chardonnay in de zaal? Voor u is er deze Amerikaanse blockbuster, maar dan anders dan u gewend bent. Rinse appel en citrus met een vleug vanille van de eiken vaten. Met een mondgevoel dat eerder aan sterke thee doet denken dan aan iets boterigs. ‘Cleans the palate’ zoals ze daar zeggen. En dat is een compliment.

  € 7,99 bij Naaktedruiven.nl

 •  


 • Schoone Gevel Natuurlik Alcoholvrij 0,5%

  ZUID-AFRIKA

  cijfer: 6,5

  Hema snapte al een poosje dat een alcoholvrij alternatief niet in het assortiment mag ontbreken, en voert sindsdien een heel behoorlijke cabernet sauvignon/cinsault met houtrijping. Kruidig, met als zodanig herkenbaar rood fruit.

  € 6,00 bij Hema.nl

 •  


  De top 3 alcoholvrije wijnen

  1. Aldea - "Fruitige, frivole wijnen uit Spanje. Hun red tempranillo is één van de beste alcoholvrije rode wijnen van het moment."

  2. Eisberg - "Zowel de sauvignon blanc als chardonnay is krachtig en vol. Allebei aanraders."

  3. Lussory - "Dit Spaanse wijnmerk biedt de meest droge en frisse wijnen van dit lijstje aan. Doordat ze geen sporen van alcohol hebben, zijn alle wijnen halal."

   

  Bekijk hier de hele lijst van beste supermarktwijnen met minimaal 8,5 punten.